•Eerste forum over tewerkstelling en sociale economie•Omleiding op N19 ter hoogte van Geel-West •Start aanleg carpoolparking Geel-West •Overbrugging Bell-Telephonelaan wordt afgebroken•Op stap met de gids•...

Eerste forum over tewerkstelling en sociale economie
Op 19 februari vond in de Geelse Werkwinkel op initiatief van Geel, Laakdal en Meerhout het eerste forum plaats over tewerkstelling en sociale economie. Dit past in het kader van een positief activerend beleid. De initiatiefnemers willen via het forum acties uitwerken om de tewerkstelling in de regio te stimuleren. Dat kan in eerste instantie door bruggen te bouwen met o.a. de onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties en andere lokale besturen. Bijzondere aandacht gaat uit naar thema’s als diversiteit op de werkvloer, welzijn en armoede, onderwijs en sociale economie. Voor dit forum tekenden vertegenwoordigers uit de politiek, ambtenarij en onderwijs present, alsook enkele sociale partners. Er werd een breed pallet aan ideeën en mogelijkheden voorgesteld, en ook een vaste agenda bepaald. De deelnemers zullen tweemaandelijks samen komen om concrete acties uit te werken.
 
meer info: Intergemeentelijke Tewerkstellingscoördinator, 0492 90 10 22
 
 
Omleiding op N19ter hoogte van Geel-West
Vanaf 11 maart 2013 wordt de Grotesteenweg (N19) ter hoogte van de op- en afrit van Geel-West tussen Vossendaal en de brug van de E313 onderbroken. De bestaande weg wordt aangepast om deze vlot te laten aansluiten op de nieuwe zuidelijke rotonde ter hoogte van Bertels en de op- en afrit met de E313. Automobilisten moeten gedurende 4,5 maanden een omleiding volgen.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Start aanleg carpoolparking Geel-West
Begin maart starten de werken voor de aanleg van een carpoolparking ter hoogte van op- en afrittencomplex Geel-West. De parking zal aansluiten op de Bell-Telephonelaan en de noordelijke rotonde ter hoogte van de watertoren. Tijdens de werken zal het verkeer geen enkele hinder ondervinden.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Overbrugging Bell-Telephonelaan wordt afgebroken
In de week van 4 t.e.m 10 maart wordt de tijdelijke overbrugging over de Bell-Telephonelaan aan het kruispunt met de N19 aan de watertoren afgebroken. Gedurende twee nachten wordt de weg onderbroken en moet het verkeer omrijden via Liessel. Ook op zaterdagavond 9 maart, na sluiting van de winkels en op zondag 10 maart moet het verkeer de omleiding volgen.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Op stap met de gids
Op zondag 10 maart kan je deelnemen aan de winterwandeling ‘Een brug te ver’. Wandel mee met de stadsgids over paadjes, brede zandwegen en langs de Dekshoevevijver, beter gekend als “de vijver van de gemeente”. Het is één van de laatste middeleeuwse wouwers of visvijvers uit de streek. Dergelijke vijvers dienden om te kunnen voldoen aan de grote visbehoefte van de feodale heren en de kloosterlingen. We wandelen eveneens langs de boorden van het kanaal. Met een beetje geluk kun je aan Sas 7 het versassen van een schip aanschouwen.
De wandeling startom 14u aan Café Sas 7, Retieseweg 180 te Geel. Deelnemen is gratis. Het parcours is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
 
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be
 
 
Stadsbestuur zoekt jobstudenten en monitoren
Voor de maanden juli en augustus is het stadsbestuur op zoek naar telkens 10 jobstudenten voor de stedelijke werkplaats, 2 jobstudenten voor de dienst burgerzaken, vijf monitoren voor de stedelijke jeugddienst en 1 monitor voor de dienst wijkwerking (enkel juli). Als monitor mag je maximum 25 dagen per kalenderjaar werken, je krijgt hiervoor een loon dat vrijgesteld is van RSZ. Je moet geen student zijn, maar je mag dit cumuleren met studentenwerk. Kandidaten moeten voor 21 maart een sollicitatieformulier bezorgen. Meer informatie en sollicitatieformulieren kan je bekomen via www.geel.beof via de personeelsdienst.
 
meer info: personeelsdienst, 014 56 61 30, personeelsdienst@geel.be

 
OCMW zoekt jobstudenten
OCMW Geel is voor de maanden juli en augustus op zoek naar jobstudenten de werking van kinderopvang Bengelbende te versterken. Daarnaast is het OCMW voor dezelfde periode op zoek naar jobstudenten voor de verzorging en het onderhoud in woonzorgcentrum Wedbos. Ook studenten die zich in september kunnen vrijmaken zijn welkom als jobstudent verzorging. Een uitgebreide beschrijving van de voorwaarden vind je terug op www.geel.be.
 
meer info: personeelsdienst OCMW, 014 56 70 30, personeelsdienst@ocmwgeel.be

 
Poppenkast in de bib
Op zaterdag 9 maart kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de bib genieten van een leuke portie poppenkast. Het thema is tijd. De voorstelling start om 10.30u Deelnemen is gratis. Inschrijven is niet nodig.
 
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be
 
 
Ontmoeting met Guido Vangenechten
Guido Vangenechten komt op 13 maart naar de bib. Hij vertelt vanaf 19.30u hoe zijn boeken tot stand komen en hoe hij werkt. Verder geeft hij suggesties over hoe je zijn boeken kan gebruiken in de klas en thuis.
Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de Molse kunstacademie. In 1995 verscheen In het donker, het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Van Genechten staat daarbij zelf in voor het volledige concept, tekeningen en tekst. Zijn tekenstijl bestrijkt een breed spectrum: van realistisch tot fantastisch.

Deze lezing is dus vooral een aanrader voor kleuterleiders, begeleiders, opvangers en ouders van kleuters van 0 tot 6jaar. Inschrijven is verplicht. Dat kan via mail aan bibliotheek@geel.be, met als onderwerp ‘Guido Van Genechten’ of telefonisch via 014 566 750. Wees er als de kippen bij, want de plaatsen zijn beperkt.
 
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be